Serija P (Power drive)

PTO pogonska gred – serija P (Power Drive)

 

Odpri katalogPrenesi katalog


Močna alternativa za najvišje zahteve (Powerful alternative to the maximum requirements):

Serija P vključuje najbolj zmogljiv pogon gredi, ki jih Walterscheid proizvaja.

Ponujajo izjemno zmogljivost, izboljšavo varnosti in boljšo vodljivost. Namenjeni so za stroje, ki se stalno uporabljajo pod velikimi obremenitvami in izpolnjujejo najvišje zahteve, zlasti za zadovoljitev velikih kmetij in večjih izvajalcev.

– Poenostavljeno ravnanje (Simplified handling):

Za lažje rokovanje s kardansko gredjo (Power Dirve) je možno njene varovalne lonce enostavno sneti in jih nazaj natakniti. Zaradi prostora, ki pri tem nastane je pri tem lažji vklop in izklop kardanske gredi, posledica tega je lažje vzdrževanje sklopov in varnostnih ležajev. Celostno notranje podprtje omogoča uporabo posebno prilagodljivih cevi in s tem zagotovitev večje varnosti.

Zaščitne cevi z debelimi stenami preprečujejo, da bi obe polovici spremenile pozicijo kar se ščitijo pred sukanjem druge ob drugo. Zato je rotacijska veriga na traktorju  nepotrebna.

– Minimalno vzdrževanje (Maintenance)

Vzdrževanje pogonske gredi (Power Drive) zahteva vzdrževanje samo enkrat na sezono (vsakih 250 ur). Naslednje tehnične posebnosti omogočajo, da so servisni intervali bistveno daljši:

  • Material zaščitnih ležajev zahteva minimalno mazanje.
  • Sklopi so opremljeni z posebnimi kardanskimi tesnili (multi-lip tehnology) katerih njihova oblika in materiali preprečujejo izgubo maščobe in vdor prahu
  • V profilu cevi so nameščeni mastni nastavki. Te cevi so izdelane iz posebej obdelanega materiala, ki zmanjšuje premične sile in zmanjšuje obrabo profilov na cevi. Tesnila cevi preprečujejo vdor umazanije in izgubo maščob.